17.7.2012

Välivuosi suunnitelma beenä

Välivuosi. Asia, minkä en olisi omalle kohdalle toivonut koskaan tulevan, mutta realistisesti katsoen se taitaa olla hyvinkin mahdollinen vaihtoehto. Hankkisi oman asunnon, työpaikan, lukisi pääsykokeisiin, hankkisi koiranpennun...

Koiranpentu onkin itseasiassa rauhallisen pääsykokeisiin lukemisen ohellase juttu, minkä takia harkitsisin välivuoden pitämistä lukion jälkeen mikäli käykin niin, etten pääse haluaamaani jatko-opiskelupaikkaan. Olisi aikaa aktivoida nuorta koiraa, opettaa perustottelevaisuuden lisäksi agilityn sekä tokon alkeita ja luoda kunnollinen suhde huomiota vaativaan pentuun. Opiskelujen ohellakin tämä tietysti on mahdollista, mutta rotuvalintani tulee olemaan sen verran aktiivinen, että esimerkiksi tentteihin lukemisesta on pakko karsia vähintään se puolitoista tuntia aikaa pennulle ja mahdollisesti vielä enemmänkin.

Raha ei tuota pennun kanssa ongelmia, mutta aika tuleekin olemaan kortilla mikäli suuntana olisi esim. eläinlääkis tai psykologian opinnot. Yksin on mahdottomuus tehdä useaa asiaa, mutta mitäpä jos olisikin kämppäkaveri tai poikaystävä auttamassa? Tiedän eläinlääkiksessä opiskelevan naisen, jolla on kaksi kyseisen rodun edustajaa ja hyvin on pärjännyt. Miksen siis minäkin?

Välivuoden pitäminen tulee joko a. "pakon" edessä b. omasta suunnittelemisesta tai c. siitä, että haluan oikeasti antaa aikaa omaan pääsykoelukemiseen tai lähteä vaikka kenneloppiin ulkomaille. En pistäisi pahitteeksi tällaistakaan vaihtoehtoa.

We will see. Fraasi, jonka tungen jokaisen postauksen loppuun ;)

Ei kommentteja: