12.1.2013

Koottu blogilista

Mitäpä sitä muutakaan lukiolainen tekee lauantai-iltana kuin etsii mahdollisia apuja pääsykokeisiin, tutustuu yliopistoelämään ja vertailee yliopistoja blogien avulla. Ja hyvänä perusteluna vanhemmille: "suunnittelen tulevaisuutta".

Eli nauran naama punaisena LUT:in abitiimin blogille, joka oikeasti kirvoitti kunnon naurunremakan kuvailevilla blogiteksteillään.

Tässä on blogeja muutama, mutta lisääkin olisin todellakin voinut linkitellä. Katson, jos löydän vielä muitakin helmiä internetin syövereistä!

Pääsykoeblogi
Tämä pääsykokeisiin lukijan aarreaitta täyttyy vinkeistä, omakohtaisista kokemuksista, kirjavinkeistä ja blogivinkeistä, myynti-ilmoituksista, kyseluistä... Pääsykoeblogiin on myös mahdollista kirjoittaa omia kokemuksiaan pääsykokeisiin lukemisesta.

Esseeaitta
Esseeaitasta löytyy laaja kokoelma erilaisia esseitä, ja ainakin itse huomasin lueskelevani näitä sillä mielellä, että tämän tasoisen esseen asetan tavoitteeksi kirjoituksissa. Leikkaa ja liimaa -menetelmää käyttävät, tsot tsot!

Opettajankouluttajan päiväkirja
Nyt sukelletaan sitten opettajien maailmaan. Blogin kuvaus on seuraava: "Ajatuksia kasvatustieteestä, opettajankoulutuksesta, yliopistossa työskentelemisestä ja kirjallisuudesta".

Väylän kautta yliopistoon
Törmäsin tähän lukiessani yliopistojen sivuja, ja totta puhuen olin itse aika lailla hukassa siitä mitä tällä tarkoitetaan. Blogia ei päivitetä enää, mutta mielestäni on aika hyvää luettavaa silti. Kirjoittajalta löytyy kyllä uusi, päivittyvä blogi Yliopistotutkinto alle tavoiteajan, jota kyllä luen mieluusti.

Medically Blonde - pääsykoeblogi | Becoming a Doctor
Lääkisblogeja löytyy joka lähtöön, ja tässä niistä kaksi. Kirjoittajien tavoitteena on päästä lääkikseen, ja jos siellä ruudun takana nyt on joku samaa opiskelupaikkaa hamuava klikkaa linkkejä! Hyvää motivaattoria kyllä muihinkin pääsykokeisiin, sillä antaa hyvää suuntaa lukumotivaation löytämiseen. Lääkikseen päässeiden blogeja löytyy Blogilistasta.

University life
Opiskeluun painottuva blogi, jossa on laajasti vaihtokokemuksen ruodintaa ja varsinkin Iso-Britanniaan opiskelevaan aikovalle aika hyvä infopaketti.

Ei kommentteja: