16.8.2011

"Mitä sä teet seuraavat kolme vuotta?"

Suurimmalla osalla on koulu jo alkanut, mutta itse istun vielä tämän viikon mukavasti kotisohvalla yrittäen keksiä jotakin muuta tekemistä.

Päätin peruskoulun tänä keväänä ja hain yhteishaussa 3 eri lukioon ja pääsinkin pienempään lukioon mihin olisin ensisijaisesti halunnut. En tiedä tuleeko meillä olemaan tiiviimpi porukka tässä lukiossa kuin sadan oppilaan ykkösluokilla. Se selviää aikanaan.


Miksi hain lukioon? Mulla kävi mielessä hakea myös ammattikouluun ja olin ysiluokan syksyllä sitä mieltä, että lähden Espooseen lukemaan itseni media-assistentiksi ammattikoulussa. Otin kuitenkin huolella selvää alasta ja jotenkin tuntu hassulta opiskella alaa jossa jo nyt on työttömyyttä aika paljon. Jätin sitten media-assistentin haaveet kokonaan pois ja otin selvää Helsingin medialukiosta sekä Vaskivuoren lukiosta, mutta jätin hakematta molempiin ja päätin pysyä omilla kotikonnuillani. Mitään kiinnostavaa alaa ei lähikaupungeista ammattikoulun puolelta löytynyt joten päätin ottaa lukion ensisijaiseksi tavoitteekseni ja lähteä sen jälkeen opiskelemaan yliopistoon.

Yliopiston suhteen on tavoitteita tehty, mutta mitään varmaa en vielä ole saanut aikaiseksi.

Ei kommentteja: