27.9.2011

Epämiellyttävä totuus


Animaatio elokuvasta Epämiellyttävä totuus

Katsottiin maantiedon tunnilla dokumentti ilmaston lämpemisestä ja tämä herätti paljonkin ajatuksia... Meillä kotona ollaan yritetty pienillä teoilla hillitä omaa panosta ilmaston lämpenemisessä. Turhaa autoilua yritetään parhaan mukaan välttää, kotiin ei raahata turhia muovipusseja ym.. Pieniä juttuja nämä on, mutta kuitenkin vaikuttaa edes hieman.

Dokumentin aikana mulla oli hirveä inspiraatio kirjoittaa siitä, mitä mieltä olen ilmaston lämpenimestä ja mitä tässä asiassa pelkään, mutta valitettavasti ajatukset karkasivat kirkuen päästä. Minusta on kuitenkin huolestuttavaa ja pelottavaa se, miten nopeasti ilmaston lämpeneminen tapahtuu.

On pienestä ilmaston lämpenemisestä ollut hyötyäkin, mutta mitä sitten kun se alkaa karkaamaan käsistä niin kuin nyt. Autoteollisuus hangoittelee vastaan esim. sähköautojen tuotannossa (ajatuksena, että sähköä saisi tuulesta ja vedestä). Onhan sitä markkinoille tullut autoja, jotka sammuttavat itsensä esim. liikennevaloissa seisoessa, mutta onhan se hassua miten halutaan pysyä bensiini- ja dieselmoottorilla varustetuissa autoissa. Bensan hinta sen kuin nousee. No, kohta ei ole kellään varaa autoilla...

Ilmastonmuutos Suomessa - Miten Suomen ilmasto muuttuu?

Ei kommentteja: